dilluns, 27 de febrer del 2017

Addiccions als jocs en línia

Addicció a les noves tecnologies
La tecnologia és el conjunt de tècniques que permeten aplicar coneixements per satisfer les necessitats de les persones de manera eficaç. Un ús responsable d'aquesta tecnologia ens pot ajudar en moltes situacions, fins i tot podríem dir que ens facilita la vida. El problema, sorgeix quan se'n fa un ús compulsiu i fins i tot malaltís.

Que pot causar aquesta addicció?
En la major part dels casos, les persones més propenses a patir aquestes addiccions són persones compulsives, amb canvis d'humor, dificultat de socialització, baix autoestima i dificultat per enfrontar i acceptar problemes. Les xarxes socials permeten a aquestes persones tímides, ser més obertes i per tant se senten més còmodes en el món virtual que en la realitat.

Quines conseqüències pot tenir?
Aquestes addiccions poden comportar greus problemes i trastorns importants als quals no els hi donem la importància que mereixen. Algunes d'aquestes conseqüències són:
  • ·         Pèrdues de memòria
  • ·         Dificultats de comunicació i relació amb l'entorn.
  • ·         Incapacitat de concentració
  • ·         Dèficit d'atenció
  • ·         Ansietat


La societat tecnològica
Estem en una societat en la qual una persona estranya és aquella que no té contacte amb cap tipus de tecnologia. El nostre món funciona envers la tecnologia i això ens obliga a tots a estar constantment connectats. Segons l'Organització Mundial de la Salut, 1 de cada 4 persones pateix trastorns relacionats amb l'ús nociu dels aparells tecnològics, i la majoria dels afectats estan entre els 14 i els 21 anys.

“Desde que nacen, los niños ricos son entrenados para el consumo y para fugacidad, y transcurren la infancia comprobando que las maquinas son mas dignas de confianza que las personas” - Eduardo Galeano

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada